Podpůrná skupina pro rodiče BabyKlokánků v Českých Budějovicích

Setkání se konají každé první pondělí v měsíci od 13.30 hod. na neonatologickém oddělení
(pro upřesňující informace kontaktujte miko1@seznam.cz, popř. tel. 602 117 954)


srpen 2012 - po krátké pauze se opět obnovuje spolupráce mezi BabyKlokánky a nemocnicí. Od 3.9. opět začnou fungovat podpůrné skupiny. Míša Kokešová Žáková se domluvila s panem primářem MUDr. Milanem Hanzlem, Ph.D. na spolupráci a na tom, co by na neonatologickém oddělení bylo potřeba. Více informací zde.
březen 2010 - v pondělí 15.3. byl předán do rukou staniční sestry českobudějovické neonatologie Slávky Adámkové dar od ZRNEK - nemocniční elektrická odsávačka mateřského mléka Medela Symphony v hodnotě 41.348,-Kč, pro potřeby maminek této neonatologie. Děkujeme dárcům! Děkujeme pomocníčkům! Děkujeme Medele za slevu 15% (platili jsme pouze 35.146,-Kč) a poskytnutí odsávačky SWING pro tuto neonatologii zdarma.


- přesně za dva týdny od prvního setkání podpůrné skupiny se konalo v pondělí 8.3. další a takto to bude každé sudé pondělí od 13:00 hod. Přišly maminky dětí předčasně narozených i donošených s různými zdravotními problémy, které leží na neonatologii v Českých Budějovicích. Ptaly se na věci praktické i emoční. A také byly předány 2 kusy rukou ZAKY, děkujeme Nikolce za pózování... ;).

únor 2010 - v pondělí 22.2. od 13 hod. se konalo první setkání podpůrné skupiny rodičů BabyKlokánků přímo na půdě českobudějovické neonatologie. Povedlo se! Přineslo to, co mělo přinést. Alespoň malinkatou úlevu pro rodiče, že jejich myšlenky, emoce, které prožívají v souvislosti s touto životní zkušeností jsou normální. Díky tomu mohou svoji energii zase o trošku více soustředit k potřebnějším věcem, ke svému miminku, k naplňování rodičovské funkce. Děkujeme, zdravotníkům oddělení, rodičům a Míše... ;)
leden 2010 - Na druhé schůzce s primářem bylo mimo jiné domluveno první setkání podpůrné skupiny rodičů, jejichž děti jsou hospitalizované na oddělení neonatologie nemocnice České Budějovice se zdravotníky a rodiči, které mají své děti již úspěšně doma, jako emoční podpora rodičů ve spolupráci s o.s. ZRNKA prostřednictvím projektu BabyKlokánci.
Vyhlásili jsme finanční sbírku na nákup odsávaček mateřského mléka pro maminky, jejichž miminka vypiplávají na tomto oddělení.
prosinec 2009 - Míša se poprvé sešla s primářem MUDr. Milanem Hanzlem, Ph.D.. Předala manuální ZRNíčKA od vás(nás) a společně domluvili první body vzájemné spolupráce. Přišla právě v době, kdy zdravotníci formovali setkávání rodičů BabyKlokánků tohoto centra se zdravotníky. Svojí přítomností na těchto skupinách Míša zaplní jeden z důležitých článků. Vždyť co může být pro rodiče na začátku této nelehké cesty přínosnější než sdílení svých pocitů, emocí s někým, kdo je úspěšně zvládl.Míšo, díky moc!
listopad 2009 - Velmi šikovná a akční maminka Míša Žáková (Kokešová) - Miko/BC/, které se narodilo BabyKlokánčí miminko Žanetka (28tt, 890g) v českobudějovické porodnici, přišla s nabídkou, že by ráda pomáhala maminkám a zdravotníkům perinatologického centra v Českých Budějovicích, kde Žanetku vypiplali.

0 komentářů:

Okomentovat